Ana
Dagipoli

«SOMA HOMA» Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις Ηράκλειο Κρήτη 5 Αυγούστου 2023, 21:30

by - 10:43 μ.μ.







Η DAGIPOLI DANCE Co

παρουσιάζει

«SOMA HOMA»

Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις

Ηράκλειο Κρήτη

5 Αυγούστου, 21:30

Σε συνεργασία με την ομάδα «Νόημα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Η σκηνή είναι άδεια. Μια ανθρώπινη μορφή εμφανίζεται, ένας άνδρας με μηχανήματα στα πόδια. Η σκηνή γεμίζει με χορευτές, κάποιοι ανάπηροι, κάποιοι όχι. Τα σώματα περιφέρονται, συγκρούονται, φλερτάρουν, επικοινωνούν μεταξύ τους, σε μια συνεχή ανατροπή της σωματικής ικανότητας και της αναπηρίας. Η αναπηρία απλώς υφίσταται επειδή δεν μπορεί να εξαφανιστεί και να αρνηθεί ο χορευτής και ο θεατής την ύπαρξή της. Υπάρχει διακριτικά στο σύνολο του έργου αλλά συχνά εξαφανίζεται και επανέρχεται ανατρέποντας τους ρόλους και την ανθρωπομετρική κλίμακα των χορευτών. Η ανατροπή είναι ολοκληρωτική σε σημείο που δύσκολα μπορεί κανείς να καταλάβει ποιος είναι και ποιος δεν είναι ανάπηρος.

Πρόκειται για ένα συγκρουσιακό παιχνίδι που καλεί το θεατή να βγει από την βολική θέση του απλού παρατηρητή και να συγκρουσθεί με τα στερεότυπα και τους δαίμονές του».


Συντελεστές:

Σύλληψη – χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης

Δραματουργία - κείμενα: Γιάννης Ζωγραφάκης

Επιμέλεια φωτισμού – ήχου: Γιάννης Ζωγραφάκης

Χορεύουν – ερμηνεύουν: Ελένη Κόντζιλα, Ειρήνη Μαυροματάκη, Έλλη Μπογιάκη, Μίκα Κεφαλογιάννη, Εύη Μητράκα, Μαρία Ζερβού, Κωνσταντίνα Αλεξανδρίδου, Αναστάσης Οικονομόπουλος, Πέτρος Γιαννίδης, Νίκος Ανδριγιαννάκης

και οι Αναστάσης Κολοβός και Γιώργος Χρηστάκης

Guest: Αλέξης Μαρτζούκος (Ξυλοπόδαρος)

 

0 Comments