Ana
Dagipoli

ASTAΘΙΑ, ΣΕΡΡΕΣ Θέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ

by - 3:12 μ.μ.



DAGIPOLI DANCE Co.

30 Μαρτίου 2019

Σέρρες – Θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ» - 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Τίτλος έργου:

«ASTAΘIA»


«Το σώμα δεν είναι τυφλή ακατέργαστη ύλη.

Η ψυχή το διαπερνάει και του δίνει φως.

Αν το αφήσεις ελεύθερο είναι άξιο να πάρει το δρόμο που εκείνο έχει αποφασίσει χωρίς την επέμβαση κανενός.

Πολλές φορές ο άνθρωπος θέλει να απαλλαγεί μια απ’ την ψυχή και μια απ’ το σώμα του.. Του πέφτει πολύ βάρος να τα χαίρεται και τα δυο.

Όταν ο άνθρωπος βρει τον τρόπο να κάνει τα δυο αυτά αιώνια στοιχεία να φιλιώσουν, ν’ αγαπηθούν, τότε μπορεί να ζει και να πορεύεται ακέραιος»

Η DAGIPOLI DANCE Co είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού, ο πυρήνας της οποίας αποτελείται από άτομα με κινητική αναπηρία.

«Τα πάντα ρει και ουδέν μένει»

«Μια σκηνή πεδίο σύγκρουσης με τον εαυτό, με τους δαίμονές μας, με τους άλλους, με τους δαίμονες των άλλων. Μια σκηνή κόλαση... φωτιά, ένα "πύρινο αλώνι”. Αλλά και μια σκηνή που μεταμορφώνεται τελικά σε ολάνθιστο κήπο με τα πιο όμορφα λουλούδια... που δεν θα είχαν γίνει ποτέ τόσο όμορφα, τόσο ευωδιαστά, τόσο μοναδικά, αν πρώτα δεν είχαν περάσει από όλο αυτό το μακελειό».

Το έργο μας στο σύνολό του είναι ένα συγκρουσιακό παιχνίδι που επιβάλει στον θεατή να βγει απ’ την βολική θέση του παθητικού παρατηρητή, να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του και να παλέψει με τα στερεότυπα και τους δαίμονές του.




Συντελεστές:

Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης

Μουσική – σύνθεση: Κώστας Λειβαδάς

Χορεύουν: Ειρήνη Μαυροματάκη, Νατάσα Αραμπατζή, Κατερίνα Αλεξοπούλου, Αλέκος Μπλάτζε, Δημήτρης Γρίντζος, και Γιώργος Χρηστάκης

Διάρκεια: 55’’

0 Comments